Partner Event:

Screening af udenlandske investeringer - erfaringer fra den første tid

Partner Event: Screening af udenlandske investeringer – erfaringer fra den første tid

Please note that the webinar will be conducted in Danish.

Deltag i DI’s webinar om screening af udenlandske investeringer.

Siden den 1. september 2021 har der været krav om, at udenlandske investeringer i kritiske dele af den danske økonomi skal screenes af myndighederne. Formålet er at sikre, at udenlandske investeringer ikke udgør en trussel mod danske sikkerhedsinteresser. Screeningen er påkrævet, hvis den udenlandske investering sker i en danske virksomheder, som f.eks. udvikler kritiske teknologier (f.eks. robotter, kunstig intelligens eller 3D-print), varetager kritiske it-sikkerhedsfunktioner eller varetager opgaver i relation til kritisk infrastruktur (f.eks. indenfor energisektoren, sundhedssektoren eller transportområdet).

Vi har inviteret Erhvervsstyrelsen til at fortælle om erfaringerne fra de sager, der indtil videre har været behandlet, herunder om der tegner sig særlige mønstre i ansøgningerne, samt om hvilke tendenser der tegner sig på tværs af EU. Styrelsen vil desuden give lidt lessons-learned i forhold til, hvad man som ansøger selv kan gøre for at sikre, at ansøgningerne er korrekt udfyldt, så sagsbehandlingstiden ikke bliver forsinket. Der vil desuden være mulighed for at stille alle typer af spørgsmål til Erhvervstyrelsen om dette emne.

Program:

  • Velkommen, Peter Bay Kirkegaard, seniorchefkonsulent, DI
  • Kort intro til regelsættet samt erfaringer fra de hidtidige sager, Nikolaj Slot Simonsen, chefkonsulent, Erhvervsstyrelsen
  • Q&A

Læs mere og tilmeld dig eventet her.